tiistai 17. elokuuta 2010

Arkipäivän luksusta

Heippa ihanat, voi jestas, miten kiiruisat viimepäivät ovat olleet, töissä tosiaan vilkasta kuin vilkkulassa ja illat täynnä tättähäärää,  olen tosiaankin odottanut, että pääsen lukemaan kommenttejanne ja jutustelemaan :) Nyt siis aion hetken möllöttää tässä soffannurkassa, vaikka oikeasti pitäisikin olla vielä "siivoamassa siivoojaa varten", eli keräämässä leluja lattioilta ja taittelemassa pyykkejä pois tieltä.

Olemme nimittäin tekemässä kokeilua, palkkasimme siivousfirman huomisesta jouluun saakka käymään kaksi kertaa kuukaudessa tekemässä perussiivousta ammattilaisen ottein. Aika ja jaksu ei vain tahdo riittää vaativien päivätöiden, opintojen ja miehen yrityksen pyörittämisen jälkeen enää tyttösen unten maille painumisen jälkeen puunaamaan kotipesää, ja viikonloppuna haaveissamme on keskittyä vain nauttimaan yhdessäolosta ilman hurjaa pölyhuiskanpyörittelyä ja villakoirien varomista.
Kuva: Dyson, allergiakauppa.fi

Olin valtavan yllättynyt siitä, kuinka monella työkaverilla, kaverilla ja naapuruston perheellä käy siivoaja juuri pari kertaa kuukaudessa. Lieneekö asialla vielä jonkinlainen "snobileima", ja siitä johtuen asiasta ei näköjään puhuta? Vai pelätäänkö, että uudet asiakkaat vievät sen oman, hyväksihavaitun kodinhengettären ;) Anopille asiasta kerrottuani hänkin suoralta kädeltä kertoi haaveilevansa samasta palvelusta (terkkuja vain appiukolle, yllätäppäs mamma uuden työpaikan kunniaksi ja nakuttele googleen elias.fi ;)

Naapurin nuori äiti sen hyvin totesi; kotitalousvähennys tekee tästä lähes kaikille sopivaa arjen luksusta. Tuntihinnaksi kun jää noin 10-13 euroa omasta pussista maksettavaa 100€:n omavastuun jälkeen. Ei huono hinta siististä kodista ja vapaa-ajasta maksettavaksi. Olen lähes tyystin lopettanut ulkona kahvittelut ja pikkuostokset muotilehtiä lukuunottamatta, joten tämä luksustelu ei edes heilauta lopullista tilisaldoa oikeastaa mihinkään suuntaan.

Ja kuulkaas, meidän imuri on ihan laho. Ikää vain nelisen vuotta, mutta noutaja on tullut. Ollaan harkittu Dysonia, sellaista ihan minipientä tänne meidän pikkiriikkiseen asuntoon. Onko teillä kokemuksia? Myös muut mallikokemukset kiinnostaa, kunhan on sellainen pölypussiton ja mahdollisimman astmaatikkoystävällinen; kova ääni onkin jo tiedossa.

34 kommenttia:

 1. Meillä Dyson, oiskohan toi malli ollut DC19. Oon ainakin tykännyt vaikka muutamia miinuksiakin on. En oo ihan varma kauan toi on meillä ollut mutta ehkä jonkun vuoden.

  Siitä sen suulakkeesta en oo hirveesti tykännyt ja tuntuu välillä että se tökkää johonkin, toki niin voi käydä muissakin mutta muiden imureiden suulakkeista oon tykännyt enemmän. Me asutaan omakotitalossa niin se säiliö tulee aika nopeasti täyteen.

  Itse imurihan ei hirveän iso ole, mutta sitten kun siinä on se putki niin se ei mahdu siivouskomeroon eikä tuu otettu sitä imurista poiskaan.

  VastaaPoista
 2. Todellakin suosittelen Dysonia! Mutta kirjuuttelen tänne vähän perusteellisemmin paremmalla ajalla. Sama vika nääs täällä; johonkin se aika töitä tehdessä häviää... omituinen juttu.

  VastaaPoista
 3. Joulupukki toi meille Dysonin, ihan paras. Vaikka onkin aika hankala säilyttää ja huutaa kovasti, niin silti tykkään. Mäkin toivon salaa meille siivoojaa, ehkä sitten kun mun opinnot on loppu...

  VastaaPoista
 4. Ihan loistavaa, siivooja pari kertaa kuussa! Kuulostaa paremmalta ku hyvältä. Kelpais tännekkin. Varsinkin kun on koira ni tuntuu ettei saa koskaan tarpeeksi puhdasta. Aina läytyy karvoja tai kuolaa jostain nurkasta..
  Pitäneekin harkita.. Vaikka edes ennen joulua itelleen joululahjaks!:)
  Tämä oli kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 5. Italiassa ei (tietenkään...) puhuta mistään kotitalousvähennyksistä, mutta kirjoitinkin muutama kuukausi sitten omaan blogiini asian italialaisesta ratkaisusta: palkataan siivooja pimeästi... ;)niin kuin kaikki muutkin duunarit putkimiehestä jopa LÄÄKÄRIIN (raskauttani seurannella proffalla oli kaksi taksaa: 100€ verottomana tai 150€ meille, jotka halusimme käynnistä kuitin vakuutusta varten:)) That's the Italian way...
  Vaikka itse "olen" kotona ja siivoan joka päivä, meillä käy siivooja joka tapauksessa. Noloa, vai mitä? :D Mun aika ei kertakaikkiaan riitä kuin imurointiin ja moppaukseen (täällä kuljetaan sisälläkin kengät jalassa, niin että kumpikin on päivittäin tarpeen), eli jonkun toisen pitää pestä ikkunat ja muut pinnat jne. Ja hoitaa niinä päivinä se lattiahuoltokin... Kyllä se vaan helpottaa elämää, kun tietää, että edes silloin tällöin joku toinen saa huolehtia taaperon kädenjäljistä ja Hannu ja Kerttu -leikistä leivänmurusineen :D Nykyinen tosin ei suostu silittämään ja on muutenkin turhan kova kahvittelemaan ja lorvimaan (That's again the Italian way...), niin että uus tyttö aloittaa meillä syksyllä naapurin rouvan suosituksesta (tuttujen suositukset ovat ainoa oikea tapa palkata ketään Italiassa :DDDD)

  VastaaPoista
 6. Wautsi, olishan se aika mahtavaa, jos joku kävis siivoamassa tosiaan ees sen kerran kuussa ihan perusteellisesti! :) Minä kun en kovin loistava noissa kotihommissa oo viime aikoina ainakaan ollu..

  VastaaPoista
 7. Mia kirjoitti aika hauskan kuvauksen heidän dysonistaan http://miaslittleblog.blogspot.com/2010/06/dyson.html.
  Minusta siivous on yksi parhaimpia asioita sijoittaa. Heti kun meillä on vähän isompi asunto aion palkata siivoojan. Käytetäänhän me kaikki paljon typerämpiin asioihin rahaa, kuin sellaiseen, joka mahdollistaa yhdessäolon lisääntymisen.
  Kotitalousvähennys on paras verotuksessa tehtävä vähennys, koska se tehdään suoraan veroista. Tärkeintä on muistaa tarkistaa, että ysritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin, muuten vähennystä ei saa.
  Onha se aika hienoa, että jos lasku on 1000 e vuodessa, niin tästä 60% saa suoraan vähentää verotuksessa, josta menee se 100 e omavastuu. Näin maksat itse tästä vain 50%. Ja mikä parasta, tuoet samalla yrittäjyyttä:)

  VastaaPoista
 8. Yllättävä snobi-status tolla siivoojan hankkimisella vieläkin on. Ainakin mun sukulaisten ja kavereiden keskuudessa. Tässä kaupungin keskustassa asuvilla kavereilla suurinpiirtein kaikilla käy, mut sukulaiset ja kauempana asuvat kaverit kauhistelee asiaa edelleen. Varsinkin vanhempi polvi (mun lähipiirissä) on sitä mieltä, että laiska akka, jos ei viitsi omaa kotiaan siivota.

  Surullista sinänsä, koska se jos mikä on todellakin sitä arjen luksusta, jolla koko perheellä jää enemmän aikaa olla yhdessä - ja kuten sanoit, kotitalousvähennyksen kera siitä ei tosiaan jää itselle mahdottomasti maksettavaa.

  Meillä kävi pitkään kans kaks kertaa kuussa. Jossakin kohtaa piti säästää sekin raha (kun olin niin monta vuotta kotona lapsia hoitamassa), mut nyt taas haaveilen aiheesta. Pitäis vaan löytää hyvä, meillä kun on käyny pari sellasta, joiden työn laatuun en sit oo ollu järin tyytyväinen.

  Ja sorry, jos teksti ei ole loogista. Just nyt ei pää toimi pätkääkään, hyvä, että ymmärrän mitä oon kirjoittanu ;-D

  VastaaPoista
 9. Meillä on ollut dyson noin puolivuotta. Kaksi kertaa on hajonnut tuo pidike mihin varsi kiinnitetään. Lisäksi suulake on sellainen että helposti menee "mattoasentoon" ja sit tarraa parkettiinkin kiinni.

  Imuteho on huippu ja ulkonäkö plussaa.

  VastaaPoista
 10. itsekin voisin kyllä palkata siivoojan, vaikka tällä hetkellä itsellä on kyllä oikein hyvin aikaa siivota (ja pikkukaksion, jossa ei edes ole mattoja imuroi muutamassa minuutissa)! periaatteesta myös haluan kuluttaa palveluita.

  VastaaPoista
 11. Heippa. Meillä on Kärcher jolla voi myös pestä lattian samalla kertaa kun imuroi (siis halutessaan) Kyseinen kone on täälläpäin todella suosittu, muutama naapuri sitä suosittelikin enkä ole tosiaan sen hankkimisen jälkeen kaivannut tavallista imuria. Sillä voi myös pestä mattoja ja verhoiltuja pintoja. Olen tehnyt siitä jutun omaan blogiini mutta kantsii tsekata myös www.karcher.fi ja SE3001. Dyson oli meillä toisena vaihtoehtona mutta pesuominaisuuden puuttuessa jäi selvästi kakkoseksi.

  VastaaPoista
 12. Oikein. Asiaa. Tämä on arjen luksusta. Siivojaan lisäksi suosittelen vaatteiden & petivaatteiden pesettämistä pesulassa tai kodinhengetärtä, joka hoitaa kaiken!

  VastaaPoista
 13. Dyson olisi seuraavana ostoslistalla mutta nyt kiinnostuin Kärcheristä. Pidän siivoamisesta vain sen pakollisen verran, joten monitoimilaite, joka pesee ja imuroi sopisi meille. Mitä siivoojan palkkaamiseen tulee niin sitäkin olen harkinnut, meillä kun siivoaa vain minä. ;)

  VastaaPoista
 14. Meillä on käynyt siivooja kaksi kertaa kuukaudessa ja on se kyllä ihana. Joskin nelihenkisessä perheessä tarve olisi kerran viikossa tapahtuvalle siivoukselle, koska esim. kylpyhuone ja wc:t on kuitenkin siivottava joka viikko. Näin ollen sen joutuu tekemään itse joka toinen viikko.

  VastaaPoista
 15. Hanki ihmeessä siivooja, se ei tule liian kalliiksi kotitalousävhennyksen jälkeen. Ja jättää aikaa vähän muullekin elämälle.

  Minun perheessäni siskon ja äidin kodissa käy siivooja, he molemmat asuvat syvällä suomalaisella maaseudulla ja kuulemani mukaan maalla aika monessa perheessä siivouspalveluita käytetään. Eivätkä todellakaan ole mitään snobbailijoita ;D

  VastaaPoista
 16. Meilläkin on, sekä siivooja (tai kodinhoitaja, kuten korrekti ilmaisu on) että Dyson 23.

  Siivooja on käynyt jo viisi vuotta, ja Dysonkin on kolme vuotta vanha. Voin suositella kumpaakin, helpottavat elämää kummasti. Dysonin miinuksena äänekkyys, mutta muuten ei moitittavaa.

  Ja höpöhöpö se mikään status-asia ole, mun tuttavapiirissä, ainakin lapsiperheissä, lähes kaikilla käy siivooja.

  VastaaPoista
 17. Meillä on Dyson ollut jo melkein 5 vuotta.....tykkään ja ainoa miinus on kova ääni ja koliseva harjaosa mutta en muuta merkkiä enää haluaisi.
  Toiminut on ja helppo puhdistaa eikä tarvitse miettiä pölypusseja.
  -Anne

  VastaaPoista
 18. Meilläkin on siivoojaa mietitty pitkään ja viime aikoina asia on ollut enemmänkin tapetilla.
  Käyttäisin ehdottomasti illat mieluummin perheen kanssa jotain mielekkäämpää puuhaillen kuin siivoten.

  Anssi Kela kirjoitti mainioon blogiinsa taannoin postauksen kokemuksistaan Dysonilla imuroimisesta:
  http://www.anssikela.com/2009/10/09/imurointia-dysonilla/
  Suosittelen tsekkaamaan tuon postauksen.

  /Fallon

  VastaaPoista
 19. Dysonia en ottaisi mistään hinnasta. Hankittiin sellainen koska miellytti esteetikon silmää ja se tuntui sellaiselta Must have-jutulta. Käytännön siivous olikin sitten astetta hankalampaa sen kanssa. Kone on raskas kantaa, putket ovat epäkäytännöllisen kokoiset eli eivät mahdu mihinkään pienempiin koloihin (lue: patterin tai sohvan alle, koosta mieleen tuli lähinnä että singollako tässä siivotaan?!), osat ovat todella jäykkiä irroittaa toisistaan (uutuuden karheako?, voimat eivät minulla riittäneet piti huutaa aviomies apuun), lyhyt johto (iso kämppä), kovaääninen mitä muuta? Arvatenkin se sitten meni takaisin kauppaan. Nyt meillä on Electroluxin UltraSilencer (jonka ristin jo Ullaksi). Se on hiljainen, pieni, kevyt, pitkäjohtoinen ja helppo käyttää. Mitä muuta voi Ullalta toivoa?

  VastaaPoista
 20. Ai niin sellanen jäi sanomatta, että malli oli DC-21. Allergiselle en tuota suosittelisi (pölykannun irrottaminen on pölyistä hommaa, vaikka kuin varovainen olisi, siis meillä se oli niin jäykkä irroittaa). Tosin nykyisessä ainoa miinus on pussit, jos ympäristöä ajattelee. Ja kyllä Sckoonit on meillä käytössä, että ympäristö säästyy. Ja ovat mukavat jos joku nyt niitä Googlaa, en palaa enää takaisin vanhaan. :)

  VastaaPoista
 21. Anteeksi siis DC-23. :)

  VastaaPoista
 22. Anssin kirjoitus kulminoi aika hyvin minunkin ajatukseni. Tosin meillä meni tuo takaisin kauppaan, toisin kuin (oletan) Anssilla. Alku innostus suuri minullakin (koien että nyt tulee joku suuri valaistus), kokemus erittäin iso pettymys blääh. Ei millään pahalla, ymmärrän mikä Dysonissa viehättää, mutta toivottavasti hommaat jonkun muun kuin Dysonin. (No niin en kommentoi tätä aihetta enää, muut jatkakoon.)

  VastaaPoista
 23. Siivooja on tyossakayvalle ihan must! Ja lapsiperheessa riittaa kylla siivoamista muutenkin ihan tarpeeksi kun koko ajan on lelut hajallaan ja ruoat lattialla - joten ei se "tatsi" siita paase unohtumaan :-)

  Mulla on kaynyt siivooja jo varmaan 15 vuotta enka kylla ole ikina katunut tata ratkaisua. Ennen lapsia sain aikaa itselleni, koiralle ja miehelle viikonloppuisin, nykyaan kahden (kohta kolmen) lapsen tyossakayvana aitina siivoojan kaytto ei ole enaa niin luksusta vaan oikeastaan aika perustavanlaatuinen arjen osa ja jarjestely. On pysynyt parisuhdekin paljon paremmassa kunnossa kun ei tarvitse tapella siivoamisesta!

  VastaaPoista
 24. Meillä on Hooverin Rush, tällainen pölypussiton sekin, ja se on ollut hyvä, joskin erittäin kovaääninen tosiaankin verrattuna tavisimuriin. Hinnaltaan kuitenkin on esim. Dysoniin verrattuna aika edullinen. Tehokas on ollut, ja ollaan oltu tyytyväisiä helppoon tyhjennykseen (senhän voi tehdä ulkotiloissa jos pelottaa se pölyn pölinä)ja siihen, ettei aina ole p.pussit lopussa. Tällähetkellä en vaihtaisi enää pölypussilliseen takaisin =)

  VastaaPoista
 25. Dyson on samaa kakkaa kun muutkin imurit. Hintaa vaan enemmän.

  VastaaPoista
 26. Meilläkin on tuo ultra silencer ollut kohta vuoden. Meillä on 40 tehoneliötä, jotka olen siivonnut (noin kerran viikossa, myös remonttipölyjä) kahdella pölypussilla. Vasta nyt haistan, että suodatin pitäisi vaihtaa, ja johto riittää koko asuntoon! On myöskin hiljainen; eilen imuroin kymmeneltä illalla maksimiteholla eikä tullut mieleenkään, että olisin häirinnyt naapureita. Ainut "miinus" on, että imutehoa pitää säädellä, kun se maksimissaan on liian hurja pikkumattoja imuroidessa.

  Itselläni ei tulisi mieleen nykyistä pikkukotia varten hommata siivoojaa, mutta onhan se isossa huushollissa aika korvaamaton ajansäästäjä. Äidilläni käy kerran viikossa, joka tarkoittaa noin 4-6 tuntia ylimääräistä aikaa muuhun. Ainut ongelma taitaa olla "sen oikean" löytäminen. Itse melkoisena siivousfriikkinä huomaan kyllä melkoisia puutteita joidenkin työssä, vaikkei kaikkea voi isossa kodissa tietenkään siivota yhdellä kertaa. Parhaita esimerkkejä on keittiön tasojen ja lavuaarien sekä suihkuhuoneen lattian pesemättä jättäminen. Ne on kumminkin niitä eniten käytössä olevia paikkoja, minne eniten kertyy likaa..

  VastaaPoista
 27. Meillä on ollut Dyson 3 vuotta. En muista, mikä malli on kyseessä. Sellainen aika perusmalli. Väri on valkoinen, heh!

  Omasta mielestäni ainoat haittapuolet ovat seuraavat: Imurointisuulake on paksu, eikä se siten mahdu kaikkien kaappien alle (uusimmissa malleissa vika on ilmeisesti korjattu?). Imuri on myös melko raskas ja kankea liikkeissään. Mutta hyvää jälkeä tulee. Ja on kiva katsoa, kun roska kertyy säiliöön. Tulee tehokas olo :)

  VastaaPoista
 28. Meillä on käynyt siivooja juuri tuon 2 x kuussa nyt kahden vuoden ajan, eikä varmasti enää luovuta! Niinkuin kirjoititkin, kotitalousvähennyksen jälkeen maksettava summa on varsin inhimillinen, ja ainakin minä koen, että sillä me ostamme aikaa itselle. Samalla meillä myös riidellään selvästi vähemmän, koska meillä on miehen kanssa erilainen sietokyky sotkun suhteen. Näin tulee ainakin kahden viikon välein siivottua koti putsplank ja järjestettyä kaikki kasat pois.

  VastaaPoista
 29. Haaveilin Dysonista varmaan kolme vuotta, ja viimein toukokuun lopussa ostin sen, kun tuli hyvä tarjous vastaan. Säästin vielä 50 euroa, kun ostin viimeisen, esittelyssä olleen mallin.

  Kissin ja minun taloudessa päädyin luonnollisesti elukankarvojen irrottaja -versioon eli Dyson DC23 AnimalPro -malliin. Ja olen ollut tyytyväinen! Ihan tavallisesta maatiaiskissastakin irtoaa päivittäin sellainen määrä karvaa, että meillä on hyvä imuroida viiden päivän välein, jos haluaa kodin pysyvän aidosti siistin näköisenä.

  Dysonin imurointiääntä varoiteltiin kovaksi, mutta minun mielestäni se ei niin järjettömän meluisa ole. Toki se on vanhaa, liian pitkään palvellutta Panasoniciani äänekkäämpi, ja kissa menee piiloon sen meteliä. Imuroin keskimäärin kerran viikossa, enkä ole saanut pölysäiliötä vieläkään täysin täyteen, mistä olen ollut yllättynyt. Tykkään myös siitä, että pölypusseja ei tarvitse ostaa. Omassa mallissani myöskin johdon pituus on ollut riittävän pitkä. Imuri on tehokas, suulakkeet hyviä, imurointiasento ergonominen, muotoilu tyylikäs ja viiden vuoden takuu on hyvä juttu sekin.

  Varmasti muitakin hyviä tomunimijöitä löytyy, mutta itse voin lämpimästi suositella Dysonia, ainakin tuota "omaa" malliani. Miele on käsittääkseni myös laadukas ja kestävä malli, hintava tosin.

  Siivouspalveluista vielä. Kun asuin nykyistä huomattavasti isommassa kodissa, olin jo vuosia sitten valmis ostamaan kotisiivouspalveluita. Näin ei kuitenkaan tehty erimielisyyksistä johtuen. Joo... Mutta, itse inhoan siivoamista mutta rakastan siistiä ja puhdasta kotia, joten siivouksen ostaminen jos mikä on todellista arjen luksusta! Säästyy niin paljolta stressiltä ja parisuhdekiistoilta. Ja kotitalousvähennyksen avulla se on työssä käyvälle / käyville vielä varsin edullistakin. Suosittelen sitäkin, ja on se vielä mielessä itsellänikin. Tosin toistaiseksi olen jaksanut siivota kotini itse; olen vissiin edelleen niin rakastunut Dysoniini... heh.

  VastaaPoista
 30. Siivous on ihanaa...aina kun on inspis siihen :) valitettavasti viime aikoina liian harvoin. Olen joutunut pakottamaan itseni liikkeelle.

  Käytän siivoojaa aina täsmäiskuissa, kuten ikkunoiden pesun aikana ja silloin he tekevät myös jotain muuta. Mutta olen vissiin vähän liian tarkka, mutta kun mun mielestä imuroitaessa imuroidaan myös lattialistojen päälliset ja pistorasiat yms. mua ärsyttää jos hommaa ei tehdä kunnolla. Viimeksi siivousta teetettyäni jouduin itse paikkailemaan lopputulosta. Mutta ihana se on kun joskus pääsee vähän vähemmällä.

  Normaalisti rakastan siivousta, ja pyrinkin tekemään viikkosiivouksen aina vapaapäivinäni. Meillä sen hoidan täysin minä :)

  Eniten apua kaipaisin kuitenkin silittämiseen, järjestelyyn ja sellaisiin sekalaisiin hommiin, valitettavasti niitä ei siivooja tee (meidän).

  Mutta summa summarum - loistava päätös teiltä hankkia apua.

  VastaaPoista
 31. Meillä on käynyt jo usemman vuoden kerran viikossa. Meille tulee niin paljon aina pölyä ym. että olen katsonut sen sopivaksi frekvenssiksi. Touhuilen pientä siivousta silti itse. Tai enemmän järjestelyä ehkä. Ei yhtään hävetä siivoojan käyttö. Olen päin vastoin tosi tyytyväinen.

  VastaaPoista
 32. Meillä oli puolisen vuotta Dyson, ja olen iloinen, kun pääsin siitä eroon!!! Oli kömpelö, iso = hankala käyttää. Pahinta oli imurin tyhjennys, ei todellakaan sovi astmaatikolle, allrgiselle! Todella pölisevää hommaa! Ei siis enää ikinä Dysonia, eikä mitään muutakaan pölypussitonta imuria!

  VastaaPoista
 33. Meillä käy siivooja 3 kertaa kuukaudessa (eli n. 10 päivän välein) ja kotitalousvähennyksen jälkeen jää maksettavaa n. 130 euroa kuukaudessa. On se silti sen arvoista, todellakin!

  Lapsiperheessä tosin sotkua tulee siihen tahtiin, että itsekin pitää tarttua imuriin vähintään pari kertaa viikossa (ainakin eteinen ja keittiö) ja lelujen ym. romujen järjestelyhän on jatkuvaa, mutta siivoojan avulla "perussiisteys" pysyy.

  VastaaPoista
 34. Mun täytyy nyt kommentoida kun ostin itse muutama viikko sitten tuon Dysonin pikkuisen cityn (DC26). Mietin pitkään että voinko oikeasti pistää 350 euroa uuteen imuriin, samalla mietin pistänkö oikeasti rahani pikkuimuriin, jossa teho kirjoitusten mukaan on hyvä, mutta ei tietenkään vedä vertoja täysikokoisille, vähän säiliönkin koko mietitytti. Netissä Dysoneiden suurimmaksi ongelmaksi oli aina kirjoitettu jättimäinen suulake (joka on uudemmissa malleissa korvattu sellaisella hyvin matalalla) ja kova ääni. Ongelmiksi isommissa Dysoneissa oli ilmoitettu myös vähän turhan tuju imuteho (karvamatoista lähtee karvat ja imuri jää lattiaan kiinni).

  Kävin sitten Sokoksella testaamassa tuota äänekkäintä mallia ja musta se kuulosti ihan normaalilta imurilta! Samalla katsoin myös muiden mallien äänekkyyttä (paperilla) ja täytyy sanoa, että eivät ne nyt yhtään äänettömämpiä olleetkaan, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Lopulta pitkän pohdinnan ja pähkäilyn tuloksena ostin sitten sen pikku-Dysonin ja pistin sen moneen testiin poikaystävän imurin kanssa. ;) Lopputuloksena oli se, että kyllä se pärjäsi kaikessa vähintään yhtä hyvin kuin paperilla pikkuisen liitäntä- ja imuteholtaan isompi Hoover.

  Pikkuinen säiliökään ei ole ainakaan toistaiseksi ollut ongelma, sillä on nyt imuroitu n. 50 neliötä ja osa roskasta oli leikattuja hiuksia, eikä säiliö ole vielä edes ihan täynnä.

  Siitä en tiedä onko imuri sitten ihan oikeasti hintansa arvoinen verrattuna muihin, halvempiin pikkuimureihin, mutta ei ole vielä tullut mitään katumustakaan. Tavallaan sitä odotti jotain äärimmäisen hurjaa, mustaa aukkoa tai jotain, mutta täytyy muistaa että kyseessä on kuitenkin ihan vaan imuri. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kommentit ovat mitä lämpimimmin tervetulleita ja toivottuja :)