perjantai 31. joulukuuta 2010

Itse itseään lahjoen hän

(voi apua, mistä hempskatista nämä pulttibois-henkiset otsakkeet oikein kumpuaa...!)

Mutta lyhyestä virsi kaunis. Lahjoin itseäni. Olen ihan aikuisten oikeasti ollut tänä vuonna kiltti, reipas, ahkera ja tunnollinen. Jaksan sitten ensi vuonna tsempata vielä enempi. Kunhan olen taas terve.

Ostin siis vaivaisen vuoden harkinnan jälkeen Acnen Pistolit. Kerrottakoon myös, etten ihan Imeldalta vaikuttaisi, että tilaamiani Uggeja ei sitten koskaan tullutkaan, joku toinen oli ehtinyt tehdä kaupat samalla sekunnilla kanssani, ja tilausnumeronsa oli yhden aiempi. En enää harmittele sitä :)

_MG_8761

Mutta nyt olen sitten kahden vaiheilla: laittaako nahkapohjan päälle pitävämpi kumipohja vaiko eikö. Rizzon asiantunteva vanhempi myyjätär oli ehdottomasti sitä mieltä, että kumipohja pilaa (erinomaisen hyvin) käsintehdyn pohjan, ja suutari hioessaankatkoo pohjan kauniit tikkaukset, ja nahkaa pohja kuitenkin on sivuiltansa. Suutarit kuulemma automaattisesti ehdottavat kumipohjaa, kengän tekijät kieltävät. Kokemuksia, kenelläkään? Tai sitten erinomaisia suutariehdokkaita Helsingistä tällaiseen hommaan, jos siihen ryhdyn?

_MG_8776

Itselleni oli ennen nahkapohjan puolustavaa vakuuttavaa puhetta itsestäänselvää asettaa gummipohja, ja nyt emmin. Ostin nahkapohjan suoja-ainettakin jo, varmuuden vuoksi, jos päätyisin pitämään nahkapohjan. Ja on noita nahkapohjakenkiä kaapissa muutamat muutkin, joten ei se tuote hukkaan mene. Kieltämättä nahkiksilla on hyvä tallata, mutta toisaalta olisi kiva saada läpi vuoden ja käytettävät kengät.

25 kommenttia:

 1. Ensinnäkin onnittelut erinomaisista kengistä :) Täytyy sanoa et Pistolit on ylivertaisen mukavat jalkaan, vaikka korkoa on yllättävänkin paljon. Yhdet mukavimmista ikinä omistamistani kengistä.

  Itse kävin heti laittamassa kumipohjat alle. Käytän kuitenkin valtaosin talvisaikaan noita ja haluan pysyä pystyssä, enkä halua stressata heti jokaista vesilammikkoa suojakelillä. Viime kevättalven ja tämän alkutalven jälkeen olen tyytyväinen päätökseeni. Kengät ovat saaneet paljon käyttöä ja yhtään ei ole tarvinnut varoa askelta. Itse en kuitenkaan silittele ja tarkastele niitä, vaan käytän vaan ronskisti :)) Vaikka pitäisi ehkä vähän silitellä välillä, sillä mun ruskea väri on vähän arempi kuin tuo musta.

  Olen useamman kerran ollut ostamassa toisia mustina, mutta aina on tullut joku "tärkeämpi" halu ensin. Nyt tilasin Acnen alesta mustat Joliet - saa nähdä ovatko yhtä kivat luonnossa kun kuvissa ja miltä tuntuvat jaloissa. Ajattelin että niissä olisi samaa ajatusta vähän eri paketissa. Ehkä jo huomenna lähetti tuo poposet niin pääsen testailemaan.

  VastaaPoista
 2. Suosittelisin ehdottomasti laittamaan kumipohjat suutarilla nahkapohjan päälle. Nahkapohjat menevät pilalle varsinki loskakelissä ja vesisateella vaikka ne suojaisikin hyvillä aineilla. Suutari osaa tehdä kyllä kumipohjan katkomatta lankoja tai muutenkaan vaurioittamatta pohjaa. Mutta kengät on ihanat <3

  -Suutari :)

  VastaaPoista
 3. Upeeta, mahtavaa! Suut hevosenkengälle! :))

  VastaaPoista
 4. Itse laitoin lyhyisiin pistoleihin kumipohjat, viiskulman suutarilla. Saappaisiin en ole vielä ehtinyt käydä laittamassa ja olen onnistunut vetämään jo kahdet lipat tänä talvena noilla nahkapohjilla. Eli niihinkin on tulossa pohjalliset, pitää pysyä pystyssä kun kulkee lapsen kanssa ;)
  Pöyräilykin on tuskaa nahkapohjaisilla (esim Repetton ballerinat) jalka luistelee koko ajan ja saa ajaa kieli keskellä suuta.

  Ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Nuo on kyllä niin nätit kengät! Huippuostos! :-)

  Minäkin laittaisin kyllä kumipohjat ettei tarvitsisi olla niin varovainen talvella. Eilen kaaduin uusilla Uggeillani - pitää varmaan niihinkin käydä laittamassa uudet pohjat. Tuntuu vaan niin väärältä, että uudet kengät pitää viedä suutarille ennen kuin niitä voi käyttää...

  VastaaPoista
 6. Komppaan lovely ladieseja tässä asiassa; gummit alle! ;D Verraten outo kommentti myyjältä siinä mielessä ellei hän myös neuvonut sua kävelemään pistooleillasi ainoastaan lämmitettyä Aleksanteria päästä päähän! Nuo nahkapohjien tekijät kun eivät aivan varmasti ole ajatelleet näitä kelejä (mitä nyt nähdään myös eteläisemmässä Euroopassakin, jihuu kumipohjat!!) lunta metreittäin joka sit myöhemmin olomuodostuu loskaksi ja vedeksi. :D Kauniit popot kaikkiaan ja kauniina sekä käytettävinä pysyvätkin mutta kyllä meille pohjoismaalaisille pitäs kenkiin saada jokin suutariale kun ei kerran kannata uusia kävelimiä pilata ilman suutarin asentamia pakollisia lisävarusteita.

  Loistavan ihanaa uutta vuotta, ja siellä Lilyssä tavataan! :D

  VastaaPoista
 7. Erittäin hyvin ajoitettu kysymys! Pohdiskelin itsekin juuri tätä asiaa, sillä haen iltapäivällä omat Pistolini kotiin Rizzosta. Aikaisempien kommenttien perusteella valitsen kumipohjien laitattamisen. Ihania kenkiä pitää voida käyttää mahdollisimman paljon.

  Oikein hyvää uutta vuotta ja kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 8. Ai että, ihanat on kengät! <3

  VastaaPoista
 9. Jee jee, onnea ihanuuksille sinullekin -ja mitä parhainta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos, minustakin, siksi oli pakko vuoden vastaanhangoittelun jälkeen taipua :)

  VastaaPoista
 11. No näin se taitaa olla! Myyjähenkilö kyllä sanoikin, että hänestä nämä eivät ensinkään edes ole talvikelin kengät (eihän niissä ole tosiaan vuortakaan, omani ostin kyllä villasukkavaralla). Mutta olen ihan täysin samaa mieltä, järrrrjetöntä ostaa uusia kenkiä kun heti saa kiikuttaa ne suutarille!

  Suloista uutta vuotta sinne suuntaan toivottelen myös, ja jänskättää, pian tosiaan nähdään Lilyssä :) Kiitos aina maanmainioista vastauksista pohdintoihini :)

  VastaaPoista
 12. Hih, mieskin tuumasi, että "nuo on sellaiset kengät, jotka käy kaikkiin sellaisiin asuihin, joihin ei oikein ole löytynyt sopivia". Eli jopa mies voi tunnistaa valioyksilöt ;) Ai hurja, kävinkin heti lukemassa kaatumisestasi, ihan hurjaa, onneksi ei käynyt pahemmin! Itsekin kaaduin omillani yhtenä lumipyrypäivänä KAHDESTI samalla kauppareissulla. En oikein tiedä, mitä noille Uggin pohjille kannattaisi tehdä? Ehkä laittaa niittejä :)

  VastaaPoista
 13. Hei mahtavaa kun laitoit viestin, sillä ihan kuin jossain mieleni sopukoissa olisi ollut muistikuva juuri viiskulman suutarista! Nahkapohjat talvella on kyllä ihan tappopelit, voi apua, toivottavasti et satuttanut pahasti itseäsi! Olen onnistunut nahkapohjilla kyllä kaatumaan myös ihan sisätiloissa, se lienee jo aikamoinen kömpelyyden ylistys :)
  Mitä parhainta alkavaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa, oikea suutari! Kiitos kovasti kun kommentoit! Ja voihan ne nahkapohjan reunat sitten suojailla oikein huolella noilla aineilla, ettei sivutkaan pääse käpristymään.

  VastaaPoista
 15. Voi, yökyöpelikaverini :) Pistolit tuntuu kyllä uskomattoman napakoilta astella, eikä korko tunnu yhtään miltään! Mulla on muuten ollut tuo "tärkeämpi halu" juttu myös esteenä näiden hankinnalle ylipäänsä, mutta havahduin siihen, että ovat taas kohta loppuunmyydyt, joten tartuin sitten tilaisuuteen, vaikka hetken kirpaisikin. Ei kuitenkaan niin paljoa, kuin jos olisin tilannut nettikaupasta, se lohduttakoon.

  Joliet on ihan mahtavat kanssa -niiissä on "sitä jotain" kun nämä Pistolit ovat sellaiset uskolliset työjuhdat, mun silmissä siis :)

  VastaaPoista
 16. Ostin omani Tukholmasta Acnen omasta liikkeestä, jossa myyjä suositteli ehdottomasti kumipohjien laitattamista uutukaisiin kenkiin! Otinkin neuvosta vaarin ja asennutin kumipohjat Viiskulman suutarilla, tuli oikein buenot! Suosittelen! :-)

  VastaaPoista
 17. Suosittelen kumipohjia! Itse olen ollut tyytyväinen kun sillaiset laitoin ja kenkiin olen ollut TODELLA tyytyväinen vaikka kalliit ovatkin. Katso että suutari laittaa mustat pohjat.
  -u-

  VastaaPoista
 18. Voisin kuvitella, etta nahkapohja on liukas. Ainakin kaikki omat kenkani ovat olleet, joissa on ollut nahkapohja.

  xx

  VastaaPoista
 19. Hei miten meneet koot Pistolsseissa, tarkoitan että onko koot suuria vai pieniä? Iih sinä onnentyttö!

  VastaaPoista
 20. Minusta ne on vähän reilut. Käytän yleensä kokoa 39, näissä arvoin aika pitkään 38 ja 39 välillä, ja päädyin kolmeysiin siksi, että ajattelin sinne sujauttaa vielä ohuen villasukan+pohjallisen (tykkään, että pohjallinen pitää kengät raikkaampana).

  VastaaPoista
 21. Mun lemppari on Viiskulman suutari Viiskulmassa (...ei voi olla), ystävällistä palvelua ja osaavaa jälkeä. Mun Parikat, jotka ovat kuitenkin aika tavalla ohutpohjaisemmat kuin nuo Pistolit, saivat parillakympillä huomaamattoman kumipohjan eikä tarvi enää pelätä isojakaan kiviä.

  VastaaPoista
 22. No se tosiaan on just sitä. Kenkäkauppiaskin kuvasti sitä ihan rehellisesti "tappoliukkaaksi"!

  VastaaPoista
 23. Kiitos kovasti -nyt jo niin napakan hyvät perustelut sekä pohjille, että Viiskulman suutarille, että koetanpa ehtiä siellä piipahtaa :)

  VastaaPoista
 24. Hiphei! Vielä yksi kumipohjien puolustaja ilmoittautuu. Aikanaan Rizzosta kuulin samat suositukset ja ostin pohja-aineet. Yhtä tyhjän kanssa oli ja marssin aikani liukasteluista kärsittyäni Viiskulman suutariin. Pistolsien saapasversiot on mun lempparikengät ja oon pitänyt niitä jo kahtena talvena. Syksyllä ennen uutta kautta vien suutariin, niin laittavat aina kuluneet kantalaput jne kuntoon ja kengät on kuin uudet. Ihan parhaat, kun haluaa mukavat ja korolliset kegät. Jahka budjetti sallii, ostan toiset, siltä varalta jos valmistus joskus lopetetaan :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kommentit ovat mitä lämpimimmin tervetulleita ja toivottuja :)